Meet tevredenheid van klanten met een klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek

Persoonlijk contact en begeleiding

Alle resultaten in een overzichtelijk dashboard

Overzichtelijke rapportages

Actiegerichte verbeterpunten

Wat is een klanttevredenheidsonderzoek?

Een klanttevredenheidsonderzoek (KTO) geeft inzicht in de mate waarin aan de verwachtingen van de klant wordt voldaan. 

Het hebben van tevreden klanten heeft vele voordelen, zoals:

  • Een hogere klantloyaliteit
  • Een hogere omzet per klant
  • Meer positieve mond-tot-mond reclame
  • Beter gemotiveerde werknemers

Wat wordt er gemeten met een klanttevredenheidsonderzoek?

Door middel van een KTO meet u de tevredenheid en beleving van uw klanten. In het onderzoek komen verschillende aspecten van uw organisatie aan bod. Zo wordt duidelijk wat goed gaat en waar verbetering nodig is. 

Ook maakt ons klanttevredenheidsonderzoek inzichtelijk wat klanten belangrijk vinden. Hierdoor kunt u prioriteiten stellen in het implementeren van verbeteringen binnen uw organisatie.

Wat levert een klanttevredenheidsonderzoek op?

Dit zijn de opbrengsten

Krijg inzicht in de behoeften van klanten

Na het analyseren van de resultaten, identificeren we belangrijke verbeterpunten. We combineren de resultaten van deze data-analyse met de tevredenheidsscores om prioriteiten te stellen voor verschillende onderdelen.

Ontdek sterke en zwakke punten binnen uw organisatie

Een klanttevredenheidsonderzoek helpt organisaties sterke en zwakke punten te identificeren door het begrijpen van klantbehoeften, verzamelen van feedback over producten/diensten en blootleggen van knelpunten.

Verhoog de loyaliteit en betrokkenheid van klanten

Een klanttevredenheidsonderzoek verhoogt de loyaliteit en betrokkenheid van klanten door hun mening serieus te nemen, problemen op te lossen, klantgerichte verbeteringen door te voeren en te laten zien dat het bedrijf waarde hecht aan hun tevredenheid.

Hoe gaan we te werk?

Wij maken al onze onderzoeken op maat. Zo sluit het onderzoek altijd aan bij uw organisatie.

Voor het onderzoek

Bij ons ontvangt u maatwerk. De vragenlijst wordt nauwkeurig afgestemd op uw organisatie, waarbij flexibiliteit en persoonlijk contact onze prioriteit hebben. Wij begeleiden het volledige traject en zijn proactief betrokken om uw behoeften te overtreffen.

1

Tijdens het onderzoek

Klanten ontvangen een uitnodiging per e-mail om de online-vragenlijst in te vullen. Herinneringen worden verstuurd voor maximale respons. Volg de respons en resultaten van het onderzoek in ons online-dashboard.

2

Na het onderzoek

Onze specialisten analyseren en rapporteren de onderzoeksresultaten in duidelijke en overzichtelijke rapportages. We vergelijken de resultaten met benchmarks en vertalen ze naar concrete actiepunten voor verbetering.

3

Passende vragenlijsten

Uit welke thema's bestaat een klanttevredenheidsonderzoek?

Onze vragenlijst is erop gericht een compleet beeld van de klanttevredenheid te krijgen. Denk daarbij aan thema’s als:

  • Product/dienstkwaliteit
  • Service
  • Prijs en waarde
  • Betrouwbaarheid
  • Communicatie
  • Klachtafhandeling

Om de klantloyaliteit te meten gebruiken wij de Net Promoter Score. Deze simpele maar krachtige methode meet de klantloyaliteit door maar één vraag aan te klant te stellen: Hoe waarschijnlijk is het dat u ons zult aanbevelen aan een vriend of collega?

We delen klanten op basis van de ingevulde score op in een drietal groepen: Detractors, passives en promoters. Vervolgens bereken wij de NPS en vergelijken deze met branchegenoten.

actiepunten, verbeterpunten obv resultaten tevredenheidsonderzoek
Klanttevredenheidsonderzoek

Datagedreven inzichten

Gebruiksvriendelijke tools

Het is ons doel om uw organisatie vooruit te helpen. Maak makkelijk vergelijkingen tussen locaties, afdelingen of met een benchmark.

Wij denken graag mee.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte

MTO (Medewerkerstevredenheidsonderzoek)
MTO (Medewerkerstevredenheidsonderzoek) J

Vind hier het antwoord

Veelgestelde vragen klanttevredenheidsonderzoek

De frequentie van het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek kan variëren afhankelijk van de aard van het bedrijf, de branche, het product of de dienst en de behoeften van de klanten. Over het algemeen is het gebruikelijk om klanttevredenheidsonderzoeken periodiek uit te voeren, bijvoorbeeld jaarlijks.

Er is doorgaans geen wet of regel die bedrijven dwingt om klanttevredenheidsonderzoeken uit te voeren. Het uitvoeren van een klanttevredenheidsonderzoek wordt echter sterk aanbevolen voor bedrijven die klantgericht willen zijn en hun diensten of producten willen verbeteren.

De kosten van een klanttevredenheidsonderzoek variëren. Op basis van het aantal klanten en het aantal rapportages worden de kosten berekend. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Onze basis vragenlijst is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans. Naar wens kan deze ook in andere talen vertaald worden.