(Tevredenheids) onderzoeken in het VO en PO

Onderzoek onderwijs

Onderzoek de kwaliteit van het onderwijs. Wij nemen (tevredenheids) onderzoeken af onder leerlingen, ouders en medewerkers in het voortgezet en in het primair onderwijs.

tevredenheidsonderzoek onderwijs

Voortgezet onderwijs (VO)

Verbeter de kwaliteit van het onderwijs aan de hand van feedback van leerlingen, ouders en medewerkers. Haal meer uit de verplichte tevredenheids-onderzoeken in het voortgezet onderwijs.

Primair onderwijs (PO)

Met kwaliteitsmonitoring primair onderwijs van Mar-Research meet u de onderwijskwaliteit van scholen. Scholen kunnen zelf de keuze maken uit verschillende modules, waaronder de verplichte monitoring sociale veiligheid.

Hoe gaan we te werk?

Wij kunnen zorgen voor jaarlijkse afname van tevredenheidsonderzoeken, maar ook losse onderzoeken zijn aan te vragen.

Verzamel feedback

Kies zelf over welke thema’s je feedback wilt verzamelen. Leerlingen, ouders of medewerkers kunnen online de vragenlijst invullen.

1

Overzicht in de onderzoeken

Bekijk de voortgang van de onderzoeken in het online dashboard. Zo wordt per onderzoek de response en voortgang real-time inzichtelijk gemaakt tot op klasniveau.

2

Online dashboard

Direct inzicht in de resultaten in het online dashboard. Filter en vergelijk tussen locaties, teams, leerjaren of klassen. Vergelijk resultaten direct met een landelijke benchmark.

In het dashboard kunt u resultaten direct exporteren. Het dashboard is beschikbaar op bestuursniveau, maar ook op schoolniveau.

3

Overzichtelijke rapportages

In de rapportage op schoolniveau geven we op basis van een analyse aan welke thema’s prioriteit hebben bij het doorvoeren van verbeteringen.

Vergelijk scores tussen teams, leerjaren en klassen. Ook de benchmark en scores van vorige jaren worden inzichtelijk gemaakt.

4

Ontdek hoe we uw organisatie kunnen verbeteren

Plan een gratis demo in en ontdek hoe we de kwaliteit van jouw organisatie kunnen verbeteren.

Voor iedere school een passende oplossing

Verbeter de kwaliteit van het onderwijs

MTO voortgezet onderwijs

Onderzoek in het onderwijs

Met kwaliteitszorg onderwijs meten wij de tevredenheid van leerlingen, ouders en medewerkers voor VO en PO. Door middel van (tevredenheids) onderzoeken wordt een helder beeld geschetst van het presteren van een school. Zo kunnen er aan de hand van (tevredenheids) onderzoeken gericht verbeteringen doorgevoerd worden.

Daarnaast kunnen de resultaten doorgestuurd worden naar Vensters, zodat deze op Scholen op de kaart gepubliceerd kunnen worden.

Tevredenheidsonderzoeken

Onze tevredenheidsonderzoeken zijn erop gericht scholen echt vooruit te helpen. Om het maximale uit de onderzoeken te halen, maken we gebruik van geavanceerde analysetechnieken.

Soms is het de bedoeling een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de school, maar het kan ook zinvol zijn in te zoomen op een specifiek thema. Samen kijken we naar wat de school nodig heeft.

Voortgezet onderwijs (VO)

Meet en verbeter (onderwijs) kwaliteit voor scholen in het voortgezet onderwijs.

Basisonderwijs (PO)

Meet en verbeter (onderwijs) kwaliteit voor scholen in het primair onderwijs.

kwaliteitszorg onderwijs
actiepunten, verbeterpunten obv resultaten tevredenheidsonderzoek

Ook tijdens de coronacrisis

Ruimte voor verbetering in het onderwijs

Wat wij doen

Ons expertisegebied omvat het uitvoeren van tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen, ouders en medewerkers. Door hun waardevolle input te verzamelen, krijgt u een grondig inzicht in de sterke punten en gebieden die verbetering behoeven binnen uw schoolorganisatie.

Krachtige visuele inzichten

Wij begrijpen dat tijd kostbaar is in een drukke schoolorganisatie. Daarom gaan we verder dan alleen data verzamelen. Met behulp van overzichtelijke dashboards en rapportages bieden wij u een helder overzicht van de gehele situatie. Zo kunt u in één oogopslag zien waar er ruimte is voor verbeteringen en groei.

Maatwerk voor uw school

Geen enkele school is hetzelfde en daarom geloven wij in maatwerk. Onze onderzoeken zijn nauwkeurig afgestemd op de specifieke behoeften en kenmerken van uw schoolorganisatie. Zo kunt u er zeker van zijn dat u relevante en bruikbare inzichten krijgt.

Wij denken graag mee.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte

Vind hier het antwoord

Veelgestelde vragen onderzoek onderwijs

Wij bieden leerlingonderzoeken (LTO), ouderonderzoeken (OTO) en medewerkersonderzoeken (MTO).

Voor iedere doelgroep hebben wij verschillende vragenlijsten beschikbaar.

Ja, resultaten worden vergeleken met een benchmark van andere scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland.

Resultaten van de (tevredenheids)onderzoeken worden gepresenteerd in rapportages. Over het algemeen worden er een totaalrapportage (bestuursniveau) en locatierapportages opgesteld.

Ook hierin leveren wij maatwerk. In de rapportages zijn verschillende uitsplitsingen mogelijk (bijv. afdeling, team of leerjaar).

Wij meten ook de sociale veiligheid. Zo kunnen scholen voldoen aan de wettelijke verplichting om de sociale veiligheid te monitoren.

Gegevens worden doorgestuurd naar de inspectie. Daarnaast kunnen de tevredenheidscijfers op Scholen op de Kaart geüpload worden.

Het is mogelijk zelf vragen aan de onderzoeken toe te voegen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk schoolspecifieke vragen toe te voegen.

U kunt kiezen uit vragen uit onze vragenbank, maar zelf vragen opstellen is ook mogelijk.

Het kan zijn dat u slechts één groep wilt onderzoeken. Hiervoor bieden wij losse onderzoeken aan. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen medewerkers (MTO), leerlingen (LTO) of ouders (OTO) bevragen.

Wij zijn aangesloten bij het privacyconvenant onderwijs. Dit convenant is gebaseerd op de AVG en faciliteert een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens in het onderwijs.

Onderzoeken worden anoniem ingevuld. Antwoorden zijn niet te herleiden naar individuen.

Al tijdens het onderzoek zijn de resultaten zichtbaar in het online-dashboard. Hier filter je gemakkelijk tussen bijvoorbeeld locaties, teams of groepen.

Ook de response wordt in het dashboard weergegeven. Zo wordt snel duidelijk welke groepen of teams de vragenlijst nog moeten invullen.

Bekijk onze andere diensten